Nasza filozofia

Sok, tradycyjnie nazywany oskołą, pozyskiwano wczesną wiosną - zaraz po pojawieniu się pączków - z dorodnych i zdrowych brzóz, które budziły się do życia.
Do pni podchodzono delikatnie i z szacunkiem - krążyły w nich życiodajne soki, które przez małe wydrążone otwory pozyskiwano do czystych naczyń. Brzozy od zawsze dzieliły się z ludźmi tym, co dobre z ich natury.
Mądrość drzew polega na tym, że dają nam tylko tyle, ile mogą – ludzie z radością zbierali więc każdą kroplę, dbając o dobrą kondycję brzozowych zagajników. W końcu z ich pozostałych dobrodziejstw można korzystać przez cały rok.
I właśnie w taki szacunek do darów lasu wciąż wierzymy! Proces filtracji i pasteryzacji pozwala nam zatrzymać te wiosenne dni, właściwości i walory soku pozyskanego z pnia brzozy po to, by cieszyć się nim przez cały rok.
To Natura zainspirowała nas do stworzenia produktów Oskoła - poznaj je wszystkie i wybierz się z nami na spacer po dostępnych kompozycjach smaków, a wybierzemy drogę przez las brzóz!